שבוע 24

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

20/07/2000 | 22:31 | מאת: נירית

ד"ר וולמן שלום, פניתי אליך בעבר והייתי רוצה לשוב ולהוועץ עמך. אני בשבוע 24.בסקירת מערכות מוקדמת(שבוע 15) גילו ציסטה בעמוד שדרה צווארי,הרחבה של אגני כלייה.ביצעתי מי שפיר והבדיקה תקינה. שבוע 22-סקירת מערכות נוספת-ציסטה נעלמה,אגני כליה בגודל של כ- 8 מ"מ (נאמר לי כי יתכן ריפלוקס או UPJ.נשלחתי לעבור בדיקת אקו לב עובר -שבוע 24 - הבדיקה נאמר לי שתקינה אולם נראה VSD מוסקולרי קטן בגודל של 2 מ"מ במרכז המחיצה הבין חדרית. נאמר לי כי ברוב המקרים ממצא זה נעלה ואם לא הוא אינו מהווה בעיה בתפקוד הלב.נתבקשתי לחזור בעוד 6 שבועות לביקורת. אני מלאת חרדה לאור כל הממצאים הללו - האם יש קשר בין הממצאים השונים? האם לאור כל מה שהתגלה עד כה אין זו סיבה להפסקת הריון? מה המשמעות של VSD אם אינו נעלם עד לאחר הלידה? אודה לך על תשובתך המהירה. תודה.

21/07/2000 | 23:57 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

קשה מאוד לאתר VSD טרם הלידה. רובם (כאשר מדובר בממצא כה קטן ) נעלמים עד הלידה. אם אכן הם קיימים רובם נעלמים עד שנת החיים הראשונה. הרחבת אגן כליה עד 8 ממ אינה בעייתית אך יש לעקובאחר העובר, מאחר והרחבה של מעבר ל 10 ממ מחייבת מתן אנטיביוטיקה ליילוד לאחר הלידה ומעקב. ככדי לקבל יותר אינפורמציה לגבי כליות העור יש למדוד את הכליות ולבחון את רקמת הכליה מעבר להרחבה. דבר שאינני יודעאם בוצע במקרה שלך. יש גם לודא שאכן נימדדה ההרחבה בחתך הנכון.ב אינני מוצא בהכרח קשר בין כל הסימנים מעבר לרמת החרדה שללא ספק הם מעוררים בך. הייתי ליתר ביטחון נועץ בגנטיקאי. בהצלחה.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה