תפקודי קרישה ופוריות (הריון/גלולות)
דיון מתוך פורום המטולוגיה
אני בת 35 בריאה בד"כ לאחר 6 הריונות שהסתיימו בלידת ילודים בריאים. לפני מס' שבועות בצעתי בדיקת תפקודי קרישה לקראת גרידה (הריון ללא דופק בשבוע 19) PT-SEC 10.5 SEC PT% 155% pt-inr 0.77 0.9-1.15טווח: aptt-sec 20.7 sec aptt-r 0.87 fibrinogen 672 MG/DL טווח: 150-400+ התוצאה המעודכנת, כחודש וחצי אחרי הגרידה: PT-SEC 10.9 SEC PT% 152% pt-inr 0.84 טווח: 0.9-1.15 aptt-sec 19sec aptt-r - fibrinogen 342 MG/DL טווח: 150-400 שאלותי : א. האם ישנה בעיה בשימוש בגלולות יסמין? ב. האם ישנה בעיה בהריון? ג. האם ישנה בעיה כלשהי נוספת המצריכה בדיקות נוספות או טיפול כלשהו?
לא ניתן להביע דעה רק על סמך נתונים אלה. אני מבין שאין לך עבר של מאורעות טרומבוטיים. איני יכול לדעת מה הסיבה למות העובר ואני מקוה שהנושא נבדק גם מהאספקטים של הפרעות גינקולוגיות, כרומוזומליות ואחרות. המאורע המצער אינו מעיד על הפרעת קרישה דוקא. בכל מקרה, ה- INR המקוצר לכאורה וה- PTT הקצר אף הוא מצריכים בירור, אולי בכיוון של פקטור V ליידן.
תודה על התשובה המהירה!
לכבוד: ד"ר ציצוביץ שמי גלית אני בת 31 ונמצאת בשבוע 29 להריון בעקבות בדיקות של אמי נשלחתי גם אני ונמצאתי הטרוזיגוטית למוטצית PF 20210 בנוסף יש לי ילדה בת 3 שנולדה בשבוע 39 במשקל 2.440 והייתה לי לפניה הפלה טבעית אחת בשבוע 6 בסריקת עורקי הרחם נמצא באחד העורקים NOTCHING הזרימה ביתר העורקים הייתה תקינה משקלי היום 51 ק"ג הוצע לטפל בי מהיום ועד 6 שבועות אחרי הלידה בקלקסן 40 האם מוצדק ונכון? נאמר לי לברר תפקודי קרישה רק 6 חודשים אחרי הלידה אשמח מאוד לתגובתך