מחסור בפקטור 7 מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/10/2016 | 23:19 | מאת: ענבר

שלום, לפני שלוש שנים אמרו לי שיש לי מחסור בפקטור 7. ה- PT שלי היה 13.1 ואחר שנה 12.7 הפקטור 7- היה 42 כשהנורמה 60 ואחרי שנה הוא נהיה 40. עדיין לא עשיתי בדיקות עדכניות לכן לא יודעת כמה היום. רציתי להבין כמה דברים, האם הפקטור 7 וpt יכולים לרדת או לעלות עם השנים? האם המחסור בפקטור 7 שהיה מחסור קטן יכול להיות מחסור רציני ואני אצטרך לשתות כדורים? מה בעצם זה אומר מחסור בפקטור 7? כיצד זה יכול להתבטא? ומה ההשלכות של מחסור כזה בהריון ולידה? ובכל ניתוח? תודה רבה.

חסר בפקטור 7 הוא לרב תורשתי ולכן לא משתנה משמעותית עם השנים. חסר משמעותי יכול לגרום לנטייה מוגברת לדימום ספונטני או בפרוצדורות. הטיפול תלוי ברמות הפקטור והנטייה לדמם של המטופל. הטיפול בחסר פקטור 7 הוא עירוי של פקטור או מוצרי דם במידה ויש חשש מדימום. יכול להיות מצב שהחסר קל ולכן לא גורם לדימום ולא דורש טיפול. לפני הריון כדאי לפנות בצורה למסודרת להמטולוג כדי להעריך את המצב ולהחליט אם יש צורך בהתערבות לקראת לידה, אז יש סיכון לדמם. בנוסף לפני הריון כדאי לשקול יעוץ גנטי.

מנהל פורום המטולוגיה