אנמיה כגורם לסחרחורת?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/02/2016 | 19:44 | מאת: דניאל

כבר שבוע יש לי סחרחורת בעמידה (לא בהליכה ולא בישיבה ושכיבה)ך בדיקות דם שעשיתי הראו המוגלובין 10.5 ברזל 10.6 פריטין 41 בדיקות CT מוח ועורכי צוואר תקינות ורופא א.א.ג שלל ורטיגוץ האם יש מצב שהסיבה לסחרחורות זה המחסור בברזל?

כיוון שפריטין בטווח תקין אין רושם למחסור בברזל, אך המוגלובין מעט נמוך. בדרך כלל סימפטומים של אנמיה כמו סחרחורת מופיעים כאשר המוגלובין פחות מ10, לכן לא ניתן ליחס בבירור את הסחרחורת לאנמיה. בכל מקרה כדאי לפנות לרופא המשפחה לבירור סיבת האנמיה.

01/03/2016 | 15:52 | מאת: דניאל

סליחה ! החלפתי בין נתוני הברזל :- המוגלובין 10.5 פריטין 10.6 ברזל 41 האם זה משנה את התמונה?

פריטין של 10 מעיד על חסר ברזל, לא ברור אם מסביר סחרחורת. ניתן לקחת טיפול בברזל למספר חודשים ולראות אם עוזר.

מנהל פורום המטולוגיה