ברזל ופריטין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/07/2015 | 20:30 | מאת: אילנית

שלום רב אני בת 40 בריאה בד"כ לקחתי 25מ"ג פעמיים ביום ברזל עדין של סולגאר כחצי שנה. עשיתי בדיקת דם וגיליתי להפתעתי הרעה שהפריטין כמעט לא השתנה היה 21 עכשיו 29 אבל הברזל ירד משמעותית מ100 ל40 ( כאשר הטווח 60-180) ההמוגלובין היה 13.2 לפני חצי שנה עכשיו אין לי עדיין תשובה מה יכולה להיות הסיבה לירידה של הברזל במשך חצי שנה שאני בטיפול שיער אצל רופא עור ומקבלת: קפסולות של - חומצות אמינו גרגירי תה ירוק סלדרין - שומן נוגד דלקת 25מ"ג ברזל עדיו פעמיים ביום מריחת מינוקסי על הקרקפת פעם ביום ומריחת אלפסין ( קפאין עם אלכוהול שמאיץ צמיחה) פעם ביום האם אחד ממרכיבים אלו יכול למנוע ספיגה של הברזל? הרי לפני הטיפול הברזל היה תקין לחלוטין אני רוצה לציין שלא שיניתי שום דבר בתזונה בחצי שנה הזאת ( אוכלת בקר פעמיים בחודש בערך) והמחזור שלי כמו שהיה ( בגדר הנורמה) תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות

פריטין של 21 או 29 בנוכחות המוגלובין תקין אינו מעיד על חסר ברזל ולכן יכול להיות שאין צורך במתן ברזל מלחתחילה. לערך של ברזל בדם אין משמעות בפני עצמו ולכן לא ניתן להעריך תגובה לטיפול בברזל ע"פ השינוי הנ"ל.

28/07/2015 | 20:16 | מאת: אילנית

שלום דר ותודה עבור התשובה הרופא עור טען שפריטין חשוב לשיער. ורצה שאגיע לפחות ל 70 ללא קשר שהיה לי ברזל והמוגלובין תקינים האם יש דרך להעלות את הפריטין? תודה

הדרך להעלות פריטין היא מתן ברזל אך לדעתי זה אין אינדיקציה רפואית לטפל בברזל כאשר פריטין והמוגלובין תקינים.

מנהל פורום המטולוגיה