מילופיברוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/06/2015 | 19:18 | מאת: מירי

שלום אחרי בדיקת מח עצם הובחן מילופיברוזיס אחרי 10 שנים של פוליצטימה ורה. קיבלתי תרופה JAKAVI שלא אושרה ע"י קופת חולים. למי ומתי מאשרים תרופה זו? בברכה תודה מירי

התרופה מאושרת לחולי מיאלופיברוזיס בדרגת סיכון גבוהה (לפי קריטריונים שנקראים DIPSS)וסובלים מהגדלת טחול או סימפטומים דוגמת חולשה, ירידה במשקל, חום, גרד ועוד..

30/06/2015 | 11:55 | מאת: מירי

שלום רב מה טחול גדול? 21 ס"מ האם נחשב טחול גדול? האם צריך שהתקיימו כל הסימפטומים? יש חולשה יש הזעות לפעמים בלילה כנראה שאין חום וגרד לא ברור עדין. תודה בברכה מירי

טחול בגודל 21 ס"מ נחשב מוגדל. לגבי סימפטומים-אין צורך שיתקיימו כל הסימפטומים. יכול להיות כי הסיבה לבעיה באישור היא העדר קריטריונים למחלה בדרגה גבוהה. מציעה שתבררי זאת אצל ההמטולוג המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה