השמך בירור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/06/2015 | 12:55 | מאת: מתעניין

שלום רב , סובלת מעייפות קיצונית ,בחודשיים אחרונים התחילו כאבים ביד ימין להערכתי מקור מבית השחי בלחיצה עליו זרמים לא נעימים, באותה יד נצפתה בלוטה נפוחה ב-US מעבר לזה הכל תקין. בעקבות התלונות על כאבים ביד וחולשה נעשו בדיקות דם (מצורפות) ורופא לא ממש ידע מה הכיוון מעבר לתשישות פיזית/נפשית עקב פריצת דיסק בגלל כאבים מתמשכים שאני סובלת ממנה . אשמח לכיוון להמשך בירור, תודה מראש: כימיה: CRP - 2.6 (טווח תקין בין 0-0.5) FE-IRON - 28 (טווח תקין בין 60-180) ספירת דם: WBC-Leucocytes - 3.8 (טווח תקין 4.5-11) MCH-Mean Cell Hemoglobin - 26.8 (טווח תקין 27-34) Neutrophils # - 1.76 (טווח תקין 1.8 - 7.7) כל השאר בגדר הנורמה

מבחינה המטולוגית: יש ירידה קלה בתאים לבנים מסוג נויטרופילים אך לא מסביר עייפות. כמו כן ברזל נמוך אך כדי לדעת אם יש חסר ברזל צריך לבדוק את מחסני הברזל-בדיקה לפריטין.

18/06/2015 | 14:17 | מאת: מתעניין

ראשית תודה על תגובתך המהירה האם יש צורך בבירור תהליך דלקתי CRP ?

מנהל פורום המטולוגיה