קומדין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/05/2013 | 14:45 | מאת: מיכל

פני שלושה חודשים גילו לי באד- קיארי שנוצר כתוצאה מפוליציטמיה ורה (המחלה שלי היא גבולית) אני בת 33 ושוקלת 53. אני מטופלת בקלקאסן ולפני חודשיים התחלתי עם קומדין . בשבוע הראשון לקחתי 2.5 מג וכמובן שזה ללא השפיע הגעתי כבר למצב שאני לוקחת יום 7.5 ויום 10 מג והINR הוא 1.7 רופא המשפחה אמר שזה ממש מוזר שעדיין לא הגעתי לINR 2.2 וזה צריך להדליק נורה אדומה כי אני בחורה צעירה ורזה. האם הוא צודק לדעתך? האם אני צריכה לעשות עוד בדיקות לקרישיות יתר ( למרות שעשו לי את כל הבדיקות שיש לקרישיותוחוץמהפוליציטמיה הכל היה תקין)או שזה נורמלי שעדיין לא עלה לי אחרי כל כך הרבה זמן? ( חשוב לי לציין שאני אוכלת מעט דברים ירוקים כמו מלפפון או כרוב)ושותה תה ירוק.

06/05/2013 | 16:53 | מאת: תשובת מנהל הפורום

זה כלל לא קשור לקרישיות יתר ולגומרי סיכון לקירישות יתר ומה שמוזר זה שיש לך רופא משפחה שכנראה לא כל כך מכיר את החומר... יש אנשים שנזקקים ליותר קומדין בגלל רקע גנטי מסויים, אבל.. הכי גרוע זה שהוא או איש אחר לא הסביר לך מה מותר ומה אסור כשאת נוטלת קומדין וגם את כנראה לא טרחת לשאול או לקרוא. כך, למשל: תה ירוק זה ממש אסור כי הוא מכיל ויטמין K שזה ממש נוגד את השפעת הקומדין ולא מפתיע שכמה שאת לוקחת לא מעלה את ה- INR. זו תחרות פשוטה. כך גם לגבי כמויות מופרזות של "עלים ירוקים" אחרים. אז כדאי שתקראי, תלמדי, תשאלי ותנהגי כפי שצריך לנהוד כשלוקחים קומדין כי באותה מידה שזה לא עולה כעת זה עלול ח"ו לטוס מעלה אם תעשי דברים הפוכים... מצאי רופא שכן יודע ובקשי הסברים ממי שהורה לך על הטיפול ולא הסביר לך מה שחייבים להסביר. כאן תמצאי מידע על מותר ואסור בקומדין: http://dochematol.bugs3.com/

מנהל פורום המטולוגיה