טלסמיה מינור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/02/2013 | 14:20 | מאת: שלומי

ד"ר שלום, יש לי טלסמיה מיינור,לפי מה שידוע לי זה תורשתי במשפחה ויש לכל האחים שלי. רציתי לדעת האם חס וחלילה זה מסוכן להתחתן עם מישהי שגם יש לה את הבעיה הזו?וכיצד יודעים לפי בדיקות דם האם יש לה את הבעיה הזו?

18/02/2013 | 18:45 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אכן, נישואין של שני בני זוג נשאי תלסמיה עלולה להביא ללידה של ילד עם תלסמיה חמורה. בודאי שאפשר לבדוק זאת לני הנישואין ואפשר גם לקבלת ייעוץ גנטי מתאים אם רוצים להינשא. מידע כללי בנושא תלסמיה תמצא באתר העזר http://tinyurl.com/bphmyaz

19/02/2013 | 16:44 | מאת: שלומי

האם אפשר לדעת לפי בדיקות דם שחברה שלי עשתה האם יש לה חס וחלילה את אותה טלסמיה מינור?ואם כן אשמח שתרשום לי לפי אילו תוצאות אפשר לדעת. תודה רבה.

מנהל פורום המטולוגיה