עמילואידוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/02/2012 | 21:16 | מאת: אבי

אצל חמי נמצאה עמילואידוזיס ראשוני לפני כ-3 שנים, לאחר בעיות בקיבה, הוא טופל על ידי כימותרפיה וסטרואידים תרופה בשם ולקייד, כשהמצב רק מחמיר, ולפני כחודשיים נפגעו לו 2 הכליות וכרגע הוא צריך לעבור דיאליזה 3 פעמים בשבוע, ומצבו הולך ומידרדר מיום ליום, מה ניתן לעשות על מנת לשפר את מצבו? במיקרה של חולה אחר בעמילואידוזיס (מכר), הוא קיבל רבלימיד ונשאר ללא החמרה במחלה כבר למעלה מ-6 שנים, חמי לא קיבל את התרופה הזו, יש סיבה לא לנסות אותה? תודה אבי

16/02/2012 | 01:11 | מאת: תשובת מנהל הפורום

יש מקום לנסות טיפול ברבלימיד לעמילואידוזיס, בד"כ עם דקסהמתזון, אבל שיעור התגובה אינו גבוה. הבעיה היא שזו אינה התוויה מאושרת של רבלימיד במסגרת סל הבריאות ולכן עלולה להיות בעיה בהשגת אישור לקבלתה.

16/02/2012 | 07:01 | מאת: אבי

מנהל פורום המטולוגיה