לוקמיה חריפה והשתלת מוח עצם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/07/2011 | 23:26 | מאת: פזחן

אמי חלתה לפני למעלה משנתיים בלוקמיה AML ולאחר סדרת טיפולים החלימה לחלוטין כעת לאחר למעלה משנתיים בבדיקות שגרתיות התגלה כי המחלה חזרה כעת מאושפזת ומקבלת טיפול אינדוקציה 3+7 ומדברים איתה על אופציה יחידה של השתלה מתורם אציין כי לפני למעלה משנתיים הוקפא תרומת מוח עצם של אחותה שתואמת לה שאלתי האם לדעתך זו הברירה היחידה השתלת מוח עצם מתורם והאם השתל המוקפא טוב מלפני למעלה משנתיים והאם יש בהשתלה סיכון והאם במקביל ישנם הצלחות להשתלות אלו יצויין כי אימי בת 53 ללא מחלות רקע מלבד הלוקמיה מילואידית חריפה שלקתה אודה לתשובתך

19/07/2011 | 15:03 | מאת: תשובת מנהל הפורום

באופן כללי, בלי להתייחס לאמך ספציפית, כי איני מכיר אותה ואתכל הפרטים: לכאורה, ממה שרשמת, אם תהיה תגובה לאינדוקציה הנוכחית, הרי שהסיכוי הטוב ביותר להשיג הפוגה ארוכה או החלמה הוא ע"י השתלה מתורם. אין סיבה שמח העצם הקפוא לא יהיה טוב. ברור שיש בהשתלה סיכון, וסיכון זה כלל וכלל אינו מבוטל, אבל את זה עליכם לשמוע בפירוט ובבהירות מהרופאים שלה כמתחייב (מבחינה אתית וחוקית). בכל אופן, מול סיכון זה עומד סיכוי שגם הוא אינו מבוטל. רק זכרו שהאלטרנטיבה, ללא השתלה, גרועה יותר וסיכוייה פחותים בהרבה. רפואה שלמה

מנהל פורום המטולוגיה