שאילה בקשר לבדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/06/2011 | 18:45 | מאת: אניטה

שלום רב ביצעתי בדיקות דפ עקב כאבים חזקים בכל הגוף יותר בידיים ורגליים ונמצא בבדיקות דם שקיעת דם מוחשת פעם אחרונה ערך -94 IGM -642 IGG - 398 KAPA FREE LIGHT - 33.06 FREE KAPA/FREE LAMB - 1.95 בדיקת שתן BENCE - JONES PROTEINS עקבות חלבון בלבד האם יש צורך בבירור נוסף , המטולוג מסר לי שצריך להיות במעקב כל 6 חודשים ,עשיתי צילום של כל העצמות הארוכות בגוף כולל אגן וגולגולת התשובה הייתה ללא מצא, האם זה אומר שיש לי מחלת מולטיפל מיאלומה ומה עלי לעשות עוד בירורים

12/06/2011 | 20:53 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. אי אפשר לאבחן אותך רק על בסיס מה שרשמת.. חסר הרבה מידע ונתונים: תוצאות ספירת דם, אלטקרופורזה, רמת שרשרות למבדא חופשיות, תפקודי כליה, ועוד ב. האם נעשתה לך בדיקת מח עצם ? ג. אני משער שמי שבדק אותך קבע אבחנה... או אבחנה משוערת (?) בכל מקרה,אם יש לך חלבון מונוקלונלי מסוג IgMk זה בד"כ לא מילומה אבל זו יכולה להיות מחלה אחרת, קרובה לה - מקרוגלובולינמיה ע"ש וולדנשטרום- אבל כפי שציינתי, אי אפשר ככה לנסות אפילו ולקבוע אבחנה.

מנהל פורום המטולוגיה