סבתא מגלובלסטית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/03/2011 | 02:37 | מאת: דוד

סבתא בת ה-87 מרגישה בשבועות האחרונים תחושת קור מוגברת מהרגיל (בחודשים האחרונים החלה נוטלת אופמרזול דרך קבע). בביקור אצל הרופא השבוע התגלה שכבר בבדיקות דם מלפני כחודש וחצי המוגלובין מתחת לנורמה ו-Macroovalocytes מעל לנורמה בשיעור 6%, בין היתר. הרופא לא כ"כ התרגש ורק אמר לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. השאלה אם יש לראות בחשד לאנמיה מגלובלסטית בעיה המצריכה אבחון וטיפול דחופים?

09/03/2011 | 07:40 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. מקרוציטוזיס זה לא בהכרח מגלובלסטי.. אולי יש המוליזה ? עליך לרשום את הספירה במלואה. ב. אנמיה מגלובלסטית היא רק צד אחד של המחסור ב- B12 או ח. פולית... צדדים אחרים של חוסר B12 הם נוירולוגיים.. וכן.. זה עשוי להצריך התערבות דחופה. ג. האם הרופא ביקש לבדוק B12 וחומצה פולית ? רטיקולוציטים ?

מנהל פורום המטולוגיה