טלסמיה כן או ומה לעשות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/05/2010 | 16:11 | מאת: ליאת

נולדתי עם אנמיה גנטית מולדת רמת המוגלבין לפני כ3 חודשים היתה לי ירידה דרסתי ברמת המוגלבין לרמה 6-7 והרופא אמר שיש לי חשד לטלסמיה לקחתי ברזל וגם כעת כ3 חודשים והמוגלבין עלה ל12 שוב אך התוצאות בנוגע לטלסמיה עדין לו הגיעו.שאלותי האם טלסמיה יכולה לצצוץ וכן כמו שצצה כך להעלם?? מה המשמעיות לגבי אם יש לי טלסמיה .??? ו והאם התלסמיה גורמת לבעיות נוספות.??. ומהם?? ועוד משהו בבדיקות דם שעישתי בספירת דם נמצא בילי רובין מזה?? ומה ההשפעותיו לגבי .? האם בשניי המצבים הלללו אין סכנה .??

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2010 | 18:14 | מאת: תשובת מנהל הפורום

תלסמיה לא צצה ולא נעלמת.... איני יכול לדון בשאלותייך ללא נתונים ממשיים של ספירת הדם ובדיקות הברזל. בילירובין מוגבר יכול להיות רלבנטי, אבל, גם בזה אי אפשר לדון בלי כל הנתונים לאורך זמן. בינתיים, כדאי שתראי את התשובות הרבות שיש בנושאים אלה (אנמיה של חוסר ברזל, תלסמיה) בפורום וגם באתר העזר: http://tinyurl.com/5t6voy הנחיות למענה בפורום המטולוגיה: כדי לאפשר לי לתת לכם מענה לשאלות בנושאים המטולוגיים, אני מבקש שכל שואל המבקש עצה לגבי מחלה או בעיה ממנה הוא סובל או שנמצאת בתהליכי בירור, יציין את גילו, מינו, מוצאו, מחלות מהן סובל, ניתוחים משמעותיים או מחלות משמעותיות בעברו, תרופות שמקבל וכן מידע אודות מחלות משפחתיות אם ידועות לו. יש לרשום את ממצאי הבדיקות שבוצעו במלואן. גם ערכים תקינים רלבנטיים !!! יש לרשום כל פריט בשורה נפרדת, וזאת בגלל בעיית עברית-אנגלית, ואין צורך לרשום טווחים נורמליים, רק תוצאות. רישום נאות של השאלה חוסך זמן ומייעל את מתן התשובות. כדי לשמור על רמה נאותה, עוברות ההודעות בפורום זה אישור ע"י מערכת דוקטורס, ולכן לא ניתן לראותן מייד. אין צורך לשלוח אותה הודעה כמה פעמים. לפני הכנסת שאלה לפורום הקוראים מתבקשים לקרוא את ה"הנחיות למענה בפורום", לקרוא את ההסבר "מהי המטולוגיה". מומלץ גם להעזר ב"חיפוש בפורום זה" כדי למצוא תשובות קודמות בנושא שאלתכם. כדי לאפשר מענה לכל שאלה, נא לא לשאול שאלות חדשות בדפים ישנים. אם מדובר בהמשך לשאלה ישנה, נא להכניס הודעה חדשה בדף הראשון עם הפניה מדוייקת להמשך השאלה. תודה.

16/05/2010 | 20:09 | מאת: ליאת שוב

שלום רב שוב הנני כבת 27 יהודיה צברית הורי אבי ממרוקו אמי מפרס שניי הורי ישנה אנמיה רק שאני יודעת שלאמי מילדות ומוטפלת בברזל אין לי ברוך השם שום מחלה פרט לאנמיה ואם חשד לטלסמיה מינור כדיבר ההמטולוג ניתוחים לא עברתי ברוך השם בדבר מחלות משפחתיות לאבי היה סרטן לוע אף לפני כ12 בבלוטות לימפה ולפני שנים עשה 3 צינטורים הוא כבן 51 כרקע לתרשת עורקיםכללים לאמי יש בעיות לחץ דם וכלסטרול ומטפלת בכדורים כרקע תורשתי וגם סביי וסבתותי סבלו ממחלות לב ואף דודתי ניפטרה בגיל צעיר 63 מהמוליזשהיתבטא בכך שרזתה נורא לא יכלה ללכת אז לענינו האבחנות שרשם ההמוטולוגmicrocytic anemia iron deficiency anemia thalassmia minor????? metorrhagia וכמו כן נתן לי כדורים ברזל ferro gradumet325מלגרם ולהלן תןצאות ספירת הדם כפי שרשום והיום גילו לי בלי רובין ..??? וכמוכן כך טלסמיה לפני מספר חודשים היתגלה glucose 79 urea 25 creatinine 25 3.2 uric acid sodium137 potassium 4.1 calium9.22 phosphorus 4.03 alk.phosphatase 59 got(ast) 18 gpt alt 13 bilirubin total 1.34 ferritin 31 bilirubun direct 0.32 biliirubin indirect 1.02 iron 95 transferrin 227 triglycerides 50 cholesterol 148 hdl 53 cholesterol cholesterol-lol 85.1 nonhdl cholesterol 95 coombs direct neg anti body screeni coombs neg haptoglobin 79.9 platlate clumps 0 wbc 7.8 rbc 5.17 hb 12.7 hct 41 mcv 79.4 mch24.5 mchc 30.9 rdw 13.8 plt 382 mpv 8.5 macro 00 micro 3.5 hypo 3.5 neut 55.5 lym 32 mono 10.2 eos 0,1 baso 0.1 luc 2.0 neutabs 4.3 lymp abs 2.5 mono abs 0.79 eos abs o.0 abso abs o.0 luc abs 0.16 hba 2.8 hbf 0.3

מנהל פורום המטולוגיה