האם לקיחת קומדין מותר בזמן ההנקה?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/02/2008 | 16:06 | מאת: מיכל

שלום רב, האם לקיחת קומדין מותר בזמן ההנקה? זה ל יכול להשפיע על העובר?? בתודה מראש

21/02/2008 | 16:31 | מאת: תשובת מנהל הפורום

בהתאם לברושור הנלווה לקומדין שאושר ע"י ה- FDA - קומדין שרידי נמצא בחלב אבל בצורה לא פעילה ולא משפיע על היונק. מעשית, בתינוקות שנולדו בזמן ומשקלם תקין אין כנראה בעיה. בגלל שאין מידע ממשי לגבי פגים - ממליצים לנקוט (בתינוקות שנולדו טרם זמנם או שמשקלם ירוד) באמצעי זהירות (לוודא שה- INR של האם מאוזן בטווח הרצוי, לוודא שלתינוק אין מחסור בויטמין K ושאין לו הפרעת קרישה ע"י בדיקת PT/PTT). בכל מקרה, האמור לעיל הינו רק מידע ולא הוראה ר]ואית. הוראות טיפוליות מעשיות עלייך לקבל מרופא המטפל בך במציאות.

מנהל פורום המטולוגיה