Factor 7

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2007 | 21:20 | מאת: אביעד

לפני כשבועוחצי נולד לי בן.(נולד בשבוע 40 במשקל של 3450) לאחר כ 27 שעות הילד החל לדמם רקטלית דם טרי בכמות גדולה. היציאות הדמיות המשיכו מספר שעות. מיד עם הופעת הדימום הילד קיבל מנה נוספת של ויטמין K ( נוסף על המנה שקיבל לאחר הלידה). בהמשך טופל במנה של FFP ובמנה של כדו"א דחוסות כאשר הדימום לא נפסך וחזרה תשובה של PT מאורך קיבל גם מנה של קריופרציפיטט והדימום פסק ולא חזר עוד. כמו כן הוחל טיפול אנטיביוטי דרך הוריד שהופסק בהמשך. המטוקריט בתחילת הדימום היה 44 ירד ל 35 תוך כדי מתן טיפול ובהמשך עלה והתייצב על ערך של 44%. הבדיקות שבוצעו: צואה לאדנווירוס ורוטה-וירוס - שלילי. Apt Test - מתאים לדם הילוד. תרביות דם ללא צמיחת פתוגונים. אוראה אלקטרוליטים ותפקוד כבד -תקינים. PT 48% (מאורך). PTT 32.1 שניות. INR 1.51 פקטור 7 21.7% . לפני השחרור נבדק שוב PT ונמצא תקין - 108% INR - PT 0.96 פקטור 7 82%. בוצע לילד CT אנגיו והכל נמצא תקין. לאחר התייעצות עם המטולוגית ילדים נאמר לנו ש "קרוב לוודאי שמדובר במחלה המורגית של הילוד המופיעה בשכיחות נמוכה ביותר גם לאחר מתן ויטמין K" עד כאן ציטוטים נבחרים מטופס השחרור של הילד. מחר (אחרי שבוע מהשחרור) היתה אמורה להתקיים הברית (הדחוייה) של הילד והגענו שוב יום לפני לבדיקת דם כדי לראות שהכל תקין לפני הברית. התקבלו תוצאות תקינות של INR PT אבל רמת פקטור 7 ירדה ל 52%. נאמר לנו שיש לדחות את הברית ולהמתין שוב ע"מ לבצע עוד בדיקות. ושאלותיי הן: 1. מה המשמעות של ירידת הפקטור שלב זה? 2. האם 52% היא תוצאה נמוכה בפי עצמה? 3. האם צריך להיות חשש לדימום נוסף? 4. למה אנחנו אמורים לצפות? מה קורה פה בכלל? אני יודע שצוות בית החולים אמור לענות לי מה קורה פה אבל אני אשמח לשמוע עוד דעה (במידה וצוכל) כי אנחנו מאד מודאגים ממה שקורה פה. בתודה מראש אביעד, אבא מודאג....

24/07/2007 | 22:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

האם קיבל עוד ויטמין K לאחר מכן ? יש לזכור ש- : א. בחלב אם אין ויטמין K ב. טיפול אנטיביוטי מפריע לייצור ויטמין K ע"י חיידקים במעי אם אכן מדובר על HDN בגלל מחסור בויטמין K יכול להיות שעדיין חסר לו ויטמין K. ג. תופעה זו של דימום עקב מחסור בויטמין K יכולה להתרחש בשבוע הראשון לאחר הלידה אך יש גם צורה מאוחרת יותר של מחלה זו שמופיעה לאחר שבועיים. בקיצור - ברור שאיני יכול לדעת מה באמת מתרחש כאן, אבל זה לא נראה כמחסור תורשתי בפקטור 7, בעיקר בגלל העובדה שאין יותר דמם לאחר הארוע הראשון שתארתם וגם העובדה שיש רמה של פקטור 7 שאינה מתאימה לחסר מהותי בפקטור זה. זה נראה יותר כבעיה של ייצור. http://www.emedicine.com/ped/topic966.htm

25/07/2007 | 00:27 | מאת: אביעד

תודה רבה על הסבר ועל הלינק לחומר קריאה... בנוסף רציתי לדעת האם הקפיצות בפקטור 7 מ 20 בזמן הדימום( יום לאחר הלידה) ל 82 בעת השחרור מבית החולים (לאחר 4 ימים מהלידה) ועד ל 52 היום (לאחר 12 יום מהלידה) זה משהוו שיכול להצביע על משהו?

25/07/2007 | 02:42 | מאת: אביעד

מנהל פורום המטולוגיה