מיאלומה - שתי חוות דעת - מה עושים?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/08/2006 | 21:41 | מאת: אחת

קרוב משפחה בן 71 אובחן כסובל ממיאלומה - תמט של 3 חוליות, כאבים קשים גם בצלעות. החל טיפול בדקסאמתזון לפני 3 שבועות. התחיל קורס הקרנות לפני שבוע. יש שיפור ברמת הכאבים אולם קשה לדעת עד כמה (לפעמים מתלונן ולפעמים לא - לא מסביר את עצמו עד הסוף). תמונת הדם נכונה ללפני 10 ימים (לפני הקרנות) - ירידה ברמת אימונוגלובולינים ב-1/3. המוגלובין עלה מ-9.3 ל-10.7. אחרי שבוע הקרנות ירידה בהמוגלובין ל-10.3. עדיין אין תוצאות חדשות לאימונוגלובולינים (נבדק הבוקר). קיבל ארדיה לפני 3 שבועות. בביה"ח בו הוא מטופל אמרו שאם תוצאות הבדיקות מהבוקר תמשכנה להצביע על שיפור בתמונת הדם יש סיכוי שהטיפול בדקסאמתזון יסתיים בעוד כשבוע. היום התייעצנו עם רופא מבי"ח אחר (דעה שניה) ושם נאמר לנו כי הטיפול הזה מינורי מדי ויש להוסיף טיפול כימותרפי באמצעות מלפאלאן. דיעה זו הובעה באופן נחרץ ביותר. כעת לא ברור לנו מה עלינו לעשות - האם הטיפול שניתן עד כה הוא סביר? האם השיפור היחסי שקיים עד כה הוא איטי מדי?

13/08/2006 | 22:20 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. ברור שאין ביכולתי לייעץ דבר בנושא טיפול בחולה מסויים בלי להכירו ולראות את כל הנתונים. מה שרשמת אינו מספיק ובכל מקרה לא מייעצים בנושא טיפול באינטרנט. ב. באופן כללי - התשובה תלויה בהיקף המילומה, ברמת החלבון הפתולוגי, בתפקוד הכלייתי, במצב הכללי של החולה ובמחלות רקע שיש לו ובעוד לא מעט דברים. בגיל זה קשה מאד ואולי בלתי אפשרי לחשוב על ריפוי ולכן צריך לשקול תועלת מול נזק אפשרי שעלול להיגרם מהטיפול. דקסהמתזון הוא טיפול נאות למילומה, אך אינו מביא לריפוי. מלפלן יכול לעתים להוסיף אבל גם זה לא מביא לריפוי. תרופה נוספת שבאה בחשבון היא תלידומיד, אבל אולי יש הוראות נגד לטיפול זה אצלו. בקיצור - לא ניתן להשיב לך באמצעות האינטרנט איך נכון לטפל בו ויהיה עליך לבקש חוות דעת מרופא במציאות אשר יוכל לבחון את כל הפרטים והנתונים.

מנהל פורום המטולוגיה