תלידומיד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מיאלומה נפוצה: מקטלנית - לכרונית

עד לפני שנים ספורות, מיאלומה נפוצה הייתה מחלה קטלנית עם תוחלת חיים קצרה. בזכות התרופות הביולוגיות החדשניות, מתאפשר טיפול כרוני במחלה, עם מעט תופעות לוואי מיאלומה נפוצה היא סרטן של מח העצם שנגרם כתוצאה מהתרבות לא מבוקרת של תאי הפלזמה. תאים אלה אחראים על ייצור נוגדנים הממלאים תפקיד חשוב במערכת החיסונית ומסייעים בהשמדת מזהמים שונים. אולם במיאלומה, שיבוש במנגנון של תאי הפלזמה גורם להם להתרבות במח העצם באופן לא מבוקר וליצור נוגדן מסוג אחד (חד שבטי) ביתר. הנוגדנים המיותרים מופרשים לדם, שוקעים בכליות, מצטברים בשתן - ועלולים לגרום נזק לתפקוד הכליות. כמו כן, תאי הפלזמה תופסים את מקומם של התאים התקינים במח העצם ומפריעים בייצור התקין של שורות הדם (כדוריות אדומות, כדוריות לבנות וטסיות הדם) וכן מפרישים חומרים הגורמים לפירוק עצם ולנזק לעצמות, המתבטא בשברים ובחורים בעצמות, הנקראים נגעים ליטיים. מהי שכיחות המיאלומה, יחסית למחלות ממאירות המטולוגיות...
ללמוד עוד על תלידומיד
מיאלומה נפוצה: מקטלנית - לכרונית-תמונה

עד לפני שנים ספורות, מיאלומה נפוצה הייתה מחלה קטלנית עם...

מאת: ד"ר מירב...
14/12/2015
על ניסויים רפואיים בבני אדם-תמונה

הדילמה המוסרית הגדולה של הרפואה - באילו תנאים ניתן לבצע...

מאת: פרופ'...
05/05/2005
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתלידומיד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תלידומיד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד"ר אסא שלום, אמי לאחרונה עברה תאונת דרכים, וכתוצאה מכך נשברה חוליה C2 (הרופאים דיברו על hangman fracture ). כרגע היא זזה בקושי רב, וסובלת מכאבים קשים הן בשכיבה והן בישיבה. האם יש מיטות/כורסאות אורתופדיות מומלצות? כרגע מאוד קשה לה למצוא תנוחה אופטימלית למזעור של הכאב, וחשבנו על מיטה/כורסא מתכווננת. עם מי כדאי להתייעץ בעניין? תודה מראש

הבעיה בשבר "תלין" היא הנשגתהחזרה טובה של הרסיסים וקיבוע יציב. אם אלה הושגו צריך למצא את התנוחה הנוחה על ידי ניסוי.

האם למי שיש את הנ"ל (בדרגה נמוכה-בינונית) יכולה לקחת דברים שיש להם גם אפקט של דילול דם (ויטמין E, אומגה 3, כמוסות שום)? האם מי שסובלת מהנ"ל יכולה לקבל מעכבי אנג'יוג'נזה? (אבסטין או תלידומיד)?

השאלה צריכה להיות מופנית להמטולוג העוסק בקרישה

18/12/2013 | 15:31 | מאת: סיגל
מתוך פורום סרטן השד

שלום. לפני כחודשיים עברתי בדיקת אמ אר אי בעקבות כאבים בשד(גרה בארהב) בבדיקה התגלה ממצא בגודל שלושה ממ. נערכה ביופסיה שבה סומן המקום ואם אר אי שני שהראה שמקום הביופסיה הוא נכון. הבדיקה יצאה תקינה. העניין הוא שכעת ממליצים על ניתוח . הרופא אומר שעצם העובדה שהרקע של הממצא לבן והצורה שלו מעיד על סרטן. אך רוב הסיכויים שזה לא. בת 43 דרך אגב במידה ואחליט לא לערוך ניתוח , לאחר חצי שנה . אני אמורה לעשות עוד אם אר אי או אולטרסאונד עם ביופסיה. האם ישנה אפשרות שבתוך ארבעה חודשים במידה וזה סרטן, זה כחול להתפשט לשאר הגוף או לגדול משמעותית? תודה

שלום רב. קצב ההתפשטות של סרטן תלין תכונות הביולוגיות שלו. במקרב שלך שאינו ברור לגמרי אין כל הוכחה לסרטן. לא ברור מה זה רקע לבן וצורה שמעידים על סרטן אך רוב הסיכויים שלא. הרי יש ביופסיה תקינה שנלקחה ממקום נכון. אני מציע לך לפנות לרופא, כאן או במקום מושבך בארהב, ולברר בדיוק מה הבעיה. בברכה

שלום, בני בן 9 , בשנת 2009 גילו אצלו אפנדימומה בראש 2009-עבר ניתוח + קרינה-גידול הוסר בשלמותו 2011- שוב הגידול חזר וגם חדר לגזע מוח - שוב נותח + קרינה3 (לא הצליחו להסיר את כל הגידול) 2012- שוב הגידול התחיל לגדול - קיבל קרינה מקומית בגזע מוח וטיפול ביולוגי (מטרומוני הכולל תלידומיד וVP וכו' 2013-עכשיו שוב הגידול התחיל לגדול כרגע צריכים להחליט מה ניתן עוד לעשות רציתי לשאול מה עוד ניתן לעשות כדי לעצור את הגידול והאם בכלל ניתן לצאת מזה ? תודה

שלום רב, הנושא בתחום התמחותם של נאורוכירורגים וממליץ להגיע ליעות על ידם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו'ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il