אנמיה mds

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/05/2006 | 19:19 | מאת: זגא

שלום. אני בן 84 וסובל מאי ספיקת כליות ומאנמיה כנ"ל שהתפתחה עם הזמן. רמת ההמוגלובין אצלי היא 9.7 וזה למעלה משנה אני מקבל זריקת רקורמון 20.000 אחת ליומיים. בספר של ד"ר פיה רענני ופרופ' יצחק בן בסט קראתי שהאנמיה עלולה להתפתח ללויקמיה בעתיד. לציין שהרופא ההמטולוג הפסיק לי את כדורי הפוליו-אסיד, כדורי הברזל וכדורי הטריבמין. שאלותי : א- איך ניתן לעצור את ירידת רמת ההמוגלובין ? ב- האם לבקש וללחוץ על ההמטולוג לבצע השתלת מוח עצם לפני שהלויקמיה תתפרץ ? ג- האם ללכת על עירויי דם בשלב זה ? ד- האם יש פתרון אחר ומהו. ? נא עצותיכם ותודה.

29/05/2006 | 21:49 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. כדאי לברר שוב לגבי נטילת כדורי ברזל. רקורמון לבד עלול שלא להספיק אם אין די ברזל. ב. השתלת מח עצם אינה רלבנטית בגילך ובכל מקרה לא מבצעים השתלת מח עצם "מונעת", בעיקר כשלא כל MDS הופך ללאוקמיה חריפה. למשל, אנמיה רפרקטורית (סוג של MDS) - רק מיעוט קטן מהחולים מפתחים לאוקמיה חריפה. ג. צורך בעירוי דם נגזר מהביטוי הקליני של האנמיה ולא מרמת ההמוגלובין כשלעצמה. ד. אין פתרונות אחרים מעשיים.

29/05/2006 | 23:41 | מאת: זגא

רב תודות על תשובותיך הברורות שסייעו לי בהבנת המצב. כה לחי

מנהל פורום המטולוגיה