טסיות, נפח טסיות וליקוציטים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/10/2020 | 00:43 | מאת: מישהי

שלום, יש לי תמיד ערכים שחורגים לצד הגבוה בmpv ולנמוך בטסיות. כמו כן, לרוב יש לי לימפוציטים וליקוציטים גבוהים. התגלתה אצלי גם טכיקרדיה של זוגות ושלשות בלב. ואני סובלת לרוב מכאבים בחלל הבטן (בעיקר צד שמאל כמעט מתחת לצלעות). הרופאים שלי מתעלמים מכל הנתונים האלו ולא בודקים לעומק מה הבעיה (מרגישה תמיד חלשה/על סף עילפון ובחילות). אני יודעת שכדאי שאני אלך לרופא פיזית. אבל אשמח לאיזשהו כיוון לגבי מה יכולה להיות הבעיה כדי לדעת מה לעשות ולאיזה רופא ללכת. האם קיים מכון או מרפאה לבדיקות מקיפות של אבחנות ובירורים באשפוז כדי לא להתרוצץ בין מיליון רופאים? אני ממש לא מעוניינת בתשומת לב ויחס, רק רוצה לתקן את מה שלא תקין, או לפחות לדעת מה גורם לכל זה. אודה מכל הלב על כל עצה.

קשה לענות בלי לראות את ספירת הדם במלואה ויש סבירות שהממצאים ההמטולוגים לאה קשורים לטכיקרדיה ולכאבים.

27/10/2020 | 12:14 | מאת: מישהי

אני מודה לך מאוד על התשובה. לגבי שאר הערכים הכל תקין אצלי חוץ ממה שהראתי לך. כימיה,תפקודי כבד, אנדוקרינולוגיה, צואה (שלילי לפרזיטים תרבית וקלפרוטקטין). הכל בטווח הנורמה. גם בבדיקת CT שעשו לי בבית חולים כשהגעתי למיון עקב כאבים והקאות פעם לא היו ממצאים (חוץ מציסטה בשחלה). גסטרואנטרולוג מעוניין לעשות לי גסטרוסקופיה אבל אני חוששת מבדיקה פולשנית מאוד. יכול להיות שהיא מיותרת כרגע וכדאי לוותר עליה וללכת לקרדיולוג? תודה.

מנהל פורום המטולוגיה