החלפת קלקסן באליקוויס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/09/2020 | 22:18 | מאת: אור

שלום.אני אחרי הפלה בעקבות עובר ללא דופק שבוע 19. לאחר ההפלה היה לי כאבים ברגל ובדופלקס אמרו מימין הודגם תרומבוס שטחי חלקי svt. בדליות משליש אמצעי בירך ועד כ1 ס"מ מהוריד הפמורלי המשותף. בגלל שזה קרוב לוריד הפמורלי מתייחסים לזה כמוdvt .אני על קלקסן 60מג*2 כבר שבוע.( יש לציין שבהריון הייתי על קלקסן 40 מג לאור היסטוריה של הפלות.בירור קרישיות יצא תקין).אמרו לי שאני יכולה לעבור לאליקוויס בהתחלה אמרו לי להתחיל 10 מג *2 לשבוע ואחכ לרדת ל5 מג*2.אבל עכשיו אמרו לי שאם לקחתי שבוע קלקסן, אני יכולה ישר לקחת אליקוויס 5.בלי השבוע של העמסה.השאלה שלי אם אכן זה כך גם אם עדיין יש לי לפעמים כאבים ברגל. והאם יש עוד איזה בדיקות שניתן לעשות לבירור ההפלות מבחינת הקרישיות.

אין קשר לכאבים ברגל. יש בירור סטנדרטי במקרה של הפלות חוזרות או קרשי דם שמבוצע לפי המלצת המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה