בדיקות דם ספירה בילורובין ואיירון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/09/2020 | 21:31 | מאת: א

שלום דר,בת 49:בבדיקות דם שעשיתי יצא בילורובין טוטאל 1.63 כשהמקסימום1.2.אובחן אצלי לפני כמה חודשים עי הגסטרו שלי גילברט כי מדי פעם זה גבוה אבל גג הגיע ל1.3.הפעם זה המס ורופאת המשפ לא נמצאת בתק הקרובה ולא הגסטרו.מודאגת מהמס הגבוה.האם קשור שהייתי בצום לבדיקות מ 9 בערב ולמחורת לקחו לי דם רק ב12 בצהריים עקב עיכוב רב?? שנית בספירה מקרו מיקרו היפר והיפו אין תוצאה.מה זה אומר?שלישית האיירון ירד מ107 (שעלה עקב ברזל שלוקחת)ירד ל60.ולוקחת עדיין אותו דבר פעם בשבוע לא יכולה יותר עקב עצירות כרונית שיש לי.שונה רק לשפתון מקומפורט.התחלתי לקחת ממרץ כי פרטין היה חמש וחצי.פרטין לא נבדק הפעם אך אבדק עוד חודשיים .פשןט רופא אחר נתן בדיקות אלו אחרונות.תודה מראש.

כאשר חסר ברזל יש אנמיה מיקרו-היפו. נושא הבילירובין אינו קשור לתחום ההמטולוגיה.

30/09/2020 | 15:50 | מאת: א

לא הבנתי דר,מה זה מיקרו היפו? זה שהאיירון ירד למרוצ שלוקחת ברזל פעם בשבוע כמו בהתחלה שעלה מה זה אומר?

מנהל פורום המטולוגיה