איבוד דם עקב מחזור כבד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/08/2020 | 21:26 | מאת: יעל

שלום, אני בת 39, עקב דימומים כבדים במחזור היה לי כמה פעמים מחסור בברזל ואנמיה. בשנים האחרונות לקחתי גלולות נגד הריון כמה חפיסות רצוף כדי להקטין את כמות הדימומים. נאמר לי על ידי רופא הנשים שלקראת גיל 40,(ממש בקרוב) אצטרך להפסיק עם הגלולות עקב כמה גורמי סיכון שיש לי. האם בדימומים הכבדים מלבד ברזל שמאבדים ניתן לאבד גם עוד ויטמינים ומינרלים? ואם כן, אילו? והאם במקרה כמו שלי עדיף כן להמשיך עוד כמה שנים על גלולות? תודה מראש

המשמעות של דימום במחזור היא איבוד דם ומחסור בברזל. אין קשר לויטמינים אחרים.

מנהל פורום המטולוגיה