ברזל נמוך אבל המוגלובין ופריטין תקינים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/08/2020 | 15:11 | מאת: קרן

שלום רב, בת 42, מחזור סדיר. ביצעתי לפני כחודש בדיקת דם. הברזל נמוך אבל ההמוגלובין והפריטין תקינים. אני יודעת שישנם סוגים של גידולים שמאפיין אותם דימום/חוסר ברזל. אני לא מבינה איך יכול להיות שהברזל שלי נמוך אבל הפריטין וההמגלובין תקינים. האם זה יכול להיות קשור לכך שעשיתי דיאטה לאחרונה והפחתתי ממשקלי? 1. האם תוצאות הבדיקות שלי עלולות להעיד על דימום פנימי או מחלה פנימית או שהן יותר מצביעות על חוסר תזונתי? פירטתי את התוצאות בהמשך ההודעה למטה. 2. התחלתי לקחת ברזל וB12. עבר חודש. האם זה מספיק זמן לבצע בדיקת דם חוזרת? תודה רבה מראש על הקדשת הזמן והעזרה. IRON 44.00 UG/DL TOTAL PROTEIN 6.90 G/DL ALBUMIN SERUM 4.30 G/DL TRANSFERRIN SATURATION % 11.00 % TRANSFERRIN 282.00 MG/DL FERRITIN 20.74 NG/ML FOLIC ACID 4.70 NG/ML VITAMIN B12 277.00 PG/ML RBC 5.26 M/UL HEMOGLOBIN 13.40 G/DL HEMATOCRIT 41.80 % MCV 79.50 FL MCH 25.50 PG MCHC 32.10 G/DL RDW 14.30 %

יש עדות לחסר ברזל עח פי פריטין בגבול הנמוך ו סטורציית טרנספרין נמוכה. הסיבה השכיחה לחסר ברזל בנשים בגיל הפוריות היא הדימום הווסתי. באופן תאורתי גם גידולים של מערכת העיכול יכולים לגרום לחסר ברזל ואם יש חשד כזה מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג.

מנהל פורום המטולוגיה