תרופות וחוסר ברזל..........

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2020 | 15:06 | מאת: שלי

שלום ד"ר, האם אומפרדקס משפיע על רמת הברזל כך שיכול לגרום לחוסר? וגם מדלל דם- האם יכול לגרום לדימום קל בקיבהולחוסר ברזל. האם חוסר ברזל ופריטין יכול להיות בעיה משפחתית כששאר המדדים תקינים? לצורך העניין אחותי ואימי כבר לא מקבלות מחזור. אני כן. כולנו כל הזמן עם מחזור בברזל. אף אחת לא צמחונית תודה רבה

חסר ברזל לרב אינה בעיה תורשתית אך היא שכיחה מאד בנשים בגיל הפוריות. טיפול במדללי דם יכול להחמיר דימום במערכת העיכול ולגרום לחסר ברזל. לרב אומפרדקס לא גורם לחסר ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה