פענוח תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/08/2020 | 09:02 | מאת: ר

שלום דר, עשיתי בדיקת דם . הבעיה שלי בדכ זה פריטין וברזל . כעת יצא: במוגלובין- 11.8 Hct-36.4 Mch- 26.2 Mcv- 80 חומצה פולית-33 פריטין- 4 ברזל- 84 B12- 511 Tsh-3.2 T4- 17 מה יכולה להיות סיבה של פריטין נמוך? זה כל הזמן קורה. האם זו בעיה בספיגה או איבוד דם? מצד אחד אם לוקחים ברזל אז הערכים יעלו אבל אחכ ירדו. האם זו הסיבה לעייפות ונשירת שיער? - גם דבר שקורה כל פעם. האם זו בעיה המטולוגית? או שזה בהכרח גידול? תודה

יש עדות לחסר בברזל. הסיבה השכיחה לחסר ברזל בנשים היא איבוד דם במחזור ובהריונות. חסר ברזל יכול לנבוע גם מאיבוד דם במערכת העיכול הוא חוסר ספיגה בשל צליאק לדוגמא. חסר ברזל יכול לתרום לעייפות ונשירת שיער.

מנהל פורום המטולוגיה