עודף פריטין - ברמה היסטרית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/07/2020 | 16:32 | מאת: דניאלה

היי, בעקבות התקף קוליטיס קשה ואיבוד דם בשלשולים הבת שלי קיבלה עירוי פרינג'קט 1000 מ"ג. בעת העירוי היה לה פריטין 60 והמוגלובין 9.2. לאחר שבוע - פריטין 1016.2 (!) והמוגלובין 9.7. האם צריך לדאוג בגלל רמת הפריטין הגבוהה? לציין - היא מאד עייפה למרות שהתקף הקוליטיס עבר. תודה!

לרב אין טעם לקחת בדיקת פריטין סמוך לעירוי ברזל כיוון שיהיה גבוה כתוצאה ממתן העירוי. לציין כי פריטין יכול להיות מוגבר גם במצבים של דלקת כמו קוליטיס.

מנהל פורום המטולוגיה