ברזל שלא נספג לאחר לקיחת כדורים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/07/2020 | 08:06 | מאת: דליה

נכדי בן 14. ברקע אלרגיה לחלב אך עבר טיפול בגיל 4 באסף הרופא וכעת חייב לאכול מעדן חלב אחד ליום. מצב הברזל אצלו נמוך. נטל גם ברזל בנוזל וגם בכדור במשך תקופה והברזל עולה מעט מאוד. הרופאה עשתה בדיקה לאחרונה שבה לא נטל כלום 3 חדשים וזה ירד עוד. שאלנו על ברזל של חברת אקוסופ שהחברה טוענת שנספג מצוין והרופאה אמרה שזה לא מספיק עבורו ופחות מהכדור שנטל. השאלה מה עושים?והאם כדאי לנסות בכל זאת את האקוסופ לחודש ולראות מה קורה? אחת הסברות שזה בשל המעדן שלוקח אך אין אופציה לוותר כל כך . למרות שההורים נותנים יום כן ויום לא. אודה לתשובתך

26/07/2020 | 16:32 | מאת: ט

אין קשר למעדן. ברזל יש לקחת 3 חודשים לפחות ולבדוק עליה. יש לקחת ברזל של קופת חולים ולא של כל מיני חברות. לפעמים יש בעיה של ספיגה בגלל בעיה במערכת העיכול.

26/07/2020 | 17:10 | מאת: דליה

ראשית תודה לתשובה.אבהיר כי נכדי כבר נוטל הרבה זמן כשנה וחצי כדור ברזל של קופח ונוזל ברזל של קופח וזה לא עולה בהרבה. ב 3 חדשים האחרונים הרופא בקש להפסיק ליטול ולעקוב וראינו שזה ירד עוד יותר. עכשו ההמלצה לחזור לכדור הקודם שלא העצה הרבה. לכן היתה השאלה שלי כי יש בעייה במע העיכול שהיא אלרגיה לחלב. חברת אקוסופ כותבים ברזל מסוג ביס-גליצינאט אינו יוצר אינטראקציה עם מזונות אחרים אשר מעכבים את הספיגה כמו מוצרי חלב. לכן היתה שאלתי אם שווה לנסות .הרופא טוען שאין בזה מספיק ברזל. אשמח לדעתך. תודה

איני עוסקת ברפואת ילדים ולכן ממליצה לפנות לרופא הילדים.

מנהל פורום המטולוגיה