בדיקת Bcr-abl חוזרת בשאלת cml/mpn

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/07/2020 | 20:46 | מאת: אבי

ראשית תודה על המסירות במענה הסובלני והמקצועי בפורום! ברשותך, שאלתי האם יש טעם בבדיקה חוזרת של bcr-abl (לפני שנה לא נמצא) או כיוון שזו בדיקה גנטית, אם לא נמצא בעבר, לא תהיה לעולם תוצאה חיובית. ברקע בן 59, לויקוציטוזס (12-17) עם נויטרופליה בערכים המוחלטים בין 9.5-15 Mgus עם iga-k חלש (flc ratio תקין עד 1.63) ncMast cell activation syndrom ועוד רקע עשיר אנדוקריני, נוירולוגי ומטבולי ההמטולוגית הפנתה לבדיקת bcr abl בשאלה של cml/mpn ובקופה עושים בעיות לאישור הבדיקה. תודה מקרב לב, אבי

לרב בדיקת bcr abl אחת מספיקה כיוון שמדובר שינוי גנטי שלא צפוי להשתנות.

09/07/2020 | 13:20 | מאת: אבי

תודה רבה על תשובתך! האם המשמעות שכל חולה cml עם מוטציה זו, נולד איתה? ואם היה נבדק בילדות היא הייתה מתגלית? מה עוד יכולות להיות הסיבות ללויקוציטוזיס ולנויטרופליה הקבועות? האם יכול להיות קשור להיפרקורטיזוליזים? תודה רבה!

מנהל פורום המטולוגיה