אנמיה כרונית הרבה שנים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/07/2020 | 19:55 | מאת: איגור

שלום רב, הנני בן 68, במשך שנים רבות (כ-25!) בעל המוגלובין נמוך (11.5-12.5), RBC 3.8-4.0, המטוקריט 34-37. כל שאר הדברים בסדר: ברזל, פריטין, חומצה פולית, B12, ליפידים, סוכר. עד היום לא קיבלתי תשובה לסיבת האנמיה. נמאס לי מעייפות כרונית. מה אפשר לבדוק? אודה לכם על תשובה.

מדובר באנמיה קלה וסיכוי רב שהיא אינה הגורם לעייפות. במקרים של אנמיה קלה ניתן לפנות לבירור המטולוגי מסודר אך יתכן כי גם בבירור יותר מעמיק לא ימצאו סיבה.

09/07/2020 | 13:46 | מאת: איגור

דוקטור, תודה רבה על התשובה. אחריה אני מרגיש יותר בטוח.

מנהל פורום המטולוגיה