טסיות דם נמוכות לקראת לידה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/06/2020 | 09:39 | מאת: בר

שלום!אני בשבוע 37 הריוו חמישי,טסיות הדם שלי תמיד ירדו בהריונות ואני יודעת שבלידה האחרונה היו סביב ה80.לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם והיו89ותמיד אני יולדת אחרי שבוע 41..כשביקרתי השבוע אצל רופאת הנשים היא נלחצה והפנתה אותי להמטולוג דחוף,אמרה שעלול להיות מסוכן בלידה.מחר אעשה שוב בדיקת דם ואדע כמה ירד בשבועיים,אבל אשמח לדעת האם היא מגזימה או שבאמת כדאי שאשקיע ואלך דחוף להמטולוג..וכן מה הפתרונות האפשריים ומה הגבול המינמילי של טסיות בו זה כבר נחשב סכנה בלידה תודה רבה

במהלך ההריון יש ירידה ברמת הטסיות כאשר ירידה עד לערכים של 70 ומעלה מיוחסת להריון עצמו. במקרים אילו אין בעיה בלידה אך יתכן שלא יהיה אפשרי לעשות אפידורל ואז נותנים משכך כאב אחר.

01/07/2020 | 09:09 | מאת: בר

תודה רבה על התגובה..ואם יהיה סביב הבין 60 ל70 (לא מאמינה שיהיה פחות מזה)- האם זה מהווה סיכון? האם יכול להיות שיצטרכו לתת עירוי וכו? או שזה רק מרמות נמוכות הרבה יותר? שוב תודה

בערכים מעל חמישים אלף טסיות לרב אין סיכון, למעט נושא האפידורל

מנהל פורום המטולוגיה