פיענוח תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/06/2020 | 10:01 | מאת: אמיר

בוקר טוב ביצעתי בדיקות דם ואלה התוצאות. ספירה דם המוגלובין 13.7. MCV75 MCHC31. MICRO 76% .MCH22.HBF0.4%.HBA2 2.5%. RBC6.11M\U ברזל 75. סוכר בצום 100.שעתים אחרי האוכל 118. המוגלובין מסוכרר 6.6%. מה המשמעות . האם מדובר בטלסמיה קלה שיכולה להשפיע על תוצאות ההמוגלובין המסוכרר. לדעת רופא המשפחה לא מדובר בסכרת בגלל טלסמיה קלה, לכן לא מדובר בסכרת ולא טרום סכרת להתיחס אך ורק לבדיקת סוכר בצום. * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע ה

ערך hba2 אינו מוגבר כל שזה שולל בטא טלסמיה. לצורך שלילת אלפא טלסמיה (נדירה יותר) יש צורך בבדיקה גנטית שאינה זמינה בקופת חולים. קשה לדעת אם חסר ברזל כיוון שלא צויין ערך פריטין וטרנספרין.

מנהל פורום המטולוגיה