טחול מוגדל. וגדל עוד בשנתיים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/06/2020 | 07:43 | מאת: עדי

היי. בת 30 אחרי 2 לידות . לפני שנתיים וחצי אחרי שילדתי בפעם הראשונה בוצע לי אולטרסאונד בטן והתגלה טחול מוגדל 13.5 בדיקות דם תקינות. לפני כמה ימים כשאני שנה אחרי לידה שניה (קיסרי חירום) בוצע לי שוב אולטרסאונד בטן והטחול מוגדל 14.5 הרופאה נתנה לי הרבה בדיקות דם והם תקינות. מה יכולה להיות הסיבה לטחול המוגדל? (בנוסף כבד מעט שומני- סובלת מקצת השמנה)

מדובר בטחול מעל מוגדל ויכולות להיות לכך סיבות רבות כמו מחלת כבד מצבים תורשתיים, מחלות זיהומיות, דלקתיות או בעיות המטולוגיות. במקרים רבים לא מוצאים סיבה נראית לעין להגדלה מתונה של הטחול ונדרש מעקב בלבד.

מנהל פורום המטולוגיה