עירוי פרינג'קט... ובדיקות ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/05/2020 | 23:02 | מאת: שירה

שלום, רציתי בבקשה לברר: אני אמורה לקחת קורס פרדניזון שני לאסתמה לאחר שהראשון לא עזר מספיק. במשך חודש 40 מ"ג וכל שבוע ירידה של 10 מ"ג. כמה שבועות או ימים לאחר סיום הקורס ניתן לעשות עירוי פרינג'קט על מנת לא לשגע את הגוף או לגרום לדיכוי אדרנלי אם זה סמוך מידיי? ובלי קשר, כמה זמן לאחר סיום הקורס השני ניתן לעשות בדיקת דם לכדוריות הדם, ברזל, המוגולובין ופריטין בלי שהסטרואידים ישפיעו? תודה מראש

אין קשרמשמעותי בין הטיפול לסטרואידים לנטילת עירוי ברזל או לבדיקות הכוללות משק ברזל. תוכלי לעשות את הבדיקות/עירוי מתי שתחליטי

מנהל פורום המטולוגיה