פריטין נמוך ברזל תקין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/04/2020 | 15:43 | מאת: מאיה

שלום בבדיקת דם שעשיתי יצא לי פריטין מאוד נמוך 8.72 וברזל תקין 71 וגם ההמוגלובין 15.2 האם יכול להיות מצב כזה באנמיה? או שזאת לא אנמיה?

זו לא אנמיה אך יכול להיות שיש מרכיב של חסר ברזל. יש להבין מדוע המוגלובין גבוה יחסית בנוכחות חסר ברזל. האם מדובר במעשן? כמו כן יש לברר את סיבת חוסר הברזל. מומלץ לפנות לרופא המטפל שמכיר אותך.

27/04/2020 | 12:25 | מאת: מאיה

לא מעשנת.לצערי הרופא שלי לא נמצאת כבר הרבה זמן בגלל הקורונה והרופאה המחליפה לא התייחסה לזה. יכול להיות שיש לזה קשר לתפקודי כליות? יצא לי GFR 66 עם קראטינין 1. אודה לתשובתך

אין קשר לתפקןד כלייתי, בכל מקרה על פניו זה לא נראה דחוף.

מנהל פורום המטולוגיה