האם מדובר בטלסמיה או לא

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/03/2020 | 14:17 | מאת: אמיר

בן 65 בריא. ללא מחלות רקע.לא מעשן. לא נטול טיפול תרופתי. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל פעם.בבדיקות דם לא חדש המוגלובין נע בן 13-14 גר.MCV 72.2 MCH 22.6 MCHC 31.3 IRON 67.6 TRANSFERIN 274 VIT B 12 670 המוגלובין אלקטרופורזיס ABA2 2.5% HBF 0.4%. השאלה האם מדובר בטלסמיה. והאם הערכים כאלה יכולים להשפיע על רמת המוגלובין מסוכרר. אין לי סכרת אך רמת ההמוגלובין המסוכרר יצאה בסביבות 6.3 ולדעת הרופא המטפל אין סכרת ולא טרום סכרת הטלסמיה יכולה להשפיע על הרמה. אנא התיחסותך תודה ושבת שלום.

רשה לענות בלי הכיר את כל ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית והבדיקות הקודמות. לפי בדיקת אלקטרופורזה של המוגלובין לא מדובר בטלסמיה בטא. לגבי אלפא טלסמיה-יתכן אך כדי לאבחן זאת דרושה בדיקה גנטית.

מנהל פורום המטולוגיה