נער בן 17 עם DVT + תסחיף ריאתי / ניתוח כריתת צלע ראשונה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/03/2020 | 23:11 | מאת: ענת

פני 6 חודשים התגלה אצל בני בן ה 17 (ספורטאי, כדורסלן בריא) קריש דש בוריד הסובקלביאן, שהתפשט וגרם לתחסיף ריאתי ב 2 האונות (עד כדי נמק בתחתית האונה השמאלית) בשבוע הבא בני יעבור ניתוח לכריתת צלע ראשונה בבית חולים אסף הרופא, ד"ר רבין, איגור. כנראה שיש בעיה מיבנית אנטומית ויש לחץ על וריד הסוב-קלביאן במעברו בין הקלוביקולה לבין הצלע ה 1. נשללה בעיית קרישיות. האם מסוכן לבצע ניתוח במצב של תסחיף? האם התסחיף יכול להחמיר כתוצאה מהניתוח? בני מטופל בקומדין. האם הקומדין אמור, בשלב כלשהו, להעלים את התסחיפים מהריאות? אודה לתשובה. אני מודאג מאוד

לרב מקובל לחכות לפחות 3 חודשים מהתסחיף כאשר יש צורך בניתוח, כך שהמתנה של 6 חודשים נשמעת סבירה. תפקיד הקומדין הוא למנוע התקדמות קריש והופעת קרישים חדשים, כאשר הקריש המקורי לרב נספג עם הזמן, לפחות בחלקו

מנהל פורום המטולוגיה