רמות חומצה פולית נמוכות טיפול בתרופה לוקובורין בזריקות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/03/2020 | 08:17 | מאת: אנונימית

שאלה למומחה בוקר טוב! אני בת 29 חולה במחלת קרוהן של המעי הדק הסופי כ11 שנים אני לאחרונה סובלת מאנמיה של חוסר בחומצה פולית הבדיקה האחרונה היתה ng/l 2.7 השאלה שלי האם רופא משפחה יכול להנפיק עבורי את התרופה לוקובורין בזריקות? נסיתי לקחת תוספי תזונה אבל ללא הועיל הם החמירו לי את הכאבי הבטן ונאלצתי להפסיק את השימוש בהם אודה לקבלת תשובה בהקדם תודה אנונימית

הטיפול בכדורי חומצה פולית של 5 מײג כמעט ואינו כרוך בתופעות לוואי וכדאי לנסות טיפול זה. בעיקרון ניתן לתת לויקוורין בוריד במצב של חסר חמור בחומצה פולית אך לא ידוע לי לגבי הזמינות בקופת חולים.

מנהל פורום המטולוגיה