ברזל,פריטין וb12 ,חולשה ודופק מהיר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/02/2020 | 00:19 | מאת: יעל

בת 30, אסטמתית. בצעתי בדיקות דם בשל הרגשת עייפות וחולשה. לציין שסובלת מדימומי ווסת ארוכים וחזקים. ברזל יצא נמוך 47 אך הפריטין 30 שזה כביכול בנורמה. Hb 12 תקין. טרנספרין בגבול עליון אך בנורמה. האם יש מקום לקחת תוספת ברזל? או שהברזל הנמוך חסר משמעות היות ופריטין תקין? בנוסף, b12- 266, שזה בנורמה כביכול אך במגמת ירידה מבדיקה לפני שנתיים. יש מקום לקחת תוסף בי12? אני פשוט מרגישה חלשה,דופק מהיר,עייפות ולא מבינה למה..

כדי חדעת האם יש עדות לחסר ברזל יש לדעת את רמת הטרנספרין המדויקת. רמת b12 תקינה ולכן אין צורך חקחת תוספת.

מנהל פורום המטולוגיה