קלקסן ואספרין בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/02/2020 | 12:26 | מאת: תמר

בעקבות הפלות חוזרות (לידה אחת תקינה, במועד ובמשקל תקין), נערך בירור קרישיות יתר. בבדיקה נמצא: הטרטזיגוט למוטציית G20210A Cardiolipin lgG ba- 40.9 (ערכי ייחוס חיובי גדול מ 40) beta2-GP1 lgG Ab - 36.5H (ערכי ייחוס 20-40 גבולי) PTT Ratio 1.56H (ערכי ייחוס 0.85-1.15) PTT senstive to LAC 1.58H RVVT senstive to LAC 1 (ערכי ייחוס 0.83-1.17) הומלץ טיפול בקלקסן ואספירין (קרטיה) במהלך ההריון וכן לבצע בדיקת PTT חוזרת כעבור שלושה חודשים (למעשה לא הספקתי לבצע את הבדיקה החוזרת מאחר ונכנסתי להריון). האם לאור הממצאים הנל, (והצורך בבדיקה חוזרת) נראה כי אכן אצטרך לקחת במהלך ההריון גם את האספרין ולא ניתן להסתפק רק בזריקות הקלקסן? תודה רבה מראש על העזרה והקדשת הזמן!!

כאשר יש עדות לנטגדני APLA בנוכחות היסטוריה של שלוש הפלות מוקדמות או הפלה מאוחרת אחת לרב מקובל לתת במהלך ההריון גם קלקסאן וגם אספירין. כיוון שהערכים במקרה שלך גבוליין, אין תשובה חד משמעית.

מנהל פורום המטולוגיה