צמרמורות מסיבה המטולוגית?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/01/2020 | 14:29 | מאת: גלעד

שלום גיל 50. בריא בד"כ. בשל כאבי גב לוקח מעת לעת אקמול. לפני שבועיים ניסיתי פעם ראשונה כדור אופטלגין לקחתי 2 בשבוע והיה יותר טוב מאקמול לכאב. לפני 3 ימים, היה כאב חזק ולקחתי 50 טיפות אופטלגין שזה כמו 2 כדורים. תוך כשעתיים התחלתי להרגיש צמרמורות וגם תחושה שרדום מאוד וכאילו מסומם. כל הערב ישבתי כמו זומבי מסומם. מאז עברו עוד יומיים שלמים שבהם יש לי צמרמורת בגב וקצת עייפות. קראתי בעלון של האופטלגין שיכול לעשות תופעות חריגות במערכת הדם ביצעתי אתמול שישי בבוקר ספירת דם שהיתה תקינה דומה לבדיקות השנתיות שלי. רק קצת הנוטרופלים בקצה העליון יותר של הנורמה כ 67 לימפוציטים כ 22 וה WBC= 8 הכל די בנורמה פרט ל EOS שעומד על כ 7 אחוז. האם אפשר להיות שקט שלא נגרם נזק לדם מאופטלגין? או שצריך לבדוק שוב בעוד כמה ימים? מה יכול להיות ההסבר לצמרמורות מאז לקיחת האופטלגין? תודה רבה

יש חהסתכל על הערכים האבסולוטים של התאים הלבנים ולא על האחוזים. במידה שספירת הדם תקינה אין אינדיקציה כי מדובר בבעיה המטולוגית ואין צורך במעקב.

25/01/2020 | 20:19 | מאת: גלעד

תודה רבה כל הערכים האבסולוטים תקינים פרט ל EOS קצת קצת מעל הנורמה 0.56 יש לזה משמעות? או שזה תקין והאופטלגין לא גרם לי למשהו המטולוגי והחשש מיותר...? תודה רבה

זו עליה מינימלית ברמת האיאוזינופילים, מבחחנה המטולוגית נדרש מעקב בלבד.

מנהל פורום המטולוגיה