קלקסן ואספירין בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/01/2020 | 12:48 | מאת: קלקסן ואספירין

שלום אתמול כליתי שאני בהריון שבוע 15 פלוס 4 יש לציין כי מדובר בהריון טבעי בהיסטוריה שלי טיפולים ו 5 הפלות עד שבוע 8 , לעולם לא נכנסתי להריון בצורה טבעית ולכן אני גם נורא מופתעת בבירור קרישה לפני מספר שנים יש בעיה עם גן אחד פקטור 5 הטרוסיגוטיות mthfr הרופא מבקש שאתחיל כבר קלקסן מנעתי 40 פלוס אספירין 100 בהפלה הקודמת שלי אחד הרופאים טען שאין צורך באספירין והוא גורם לדימומים יש לציין שאני חוששת לקחת אספירין וקלקסן ומדובר בהריון שהגיע בהפתעה ומאוד חשוב לי אחרי 12 שנים האם תוכלי לעזור לי?

קשה לענות בלי להכיר את המיקרה לעומק ואת כל הבירור שבוצע בעבר, אך ניתן כי במקרים של מוטציה בםקטור 5 נותנים קלקסאן כאשר יש גם היסטוריה אישית או משפחתית של קרישי דם וורידים. לגבי אספירין חרב במקרים של מוטציה בפקטור 5 אין צורך באספירין. מומלץ לבצע יעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה