מחסור בויטמין B12

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/01/2020 | 02:01 | מאת: גלעד נ.

שלום אני בן 40. כבר כ 10 שנים לא אוכל בכלל בשר גם לא עוף ובשנים האחרונות גם לא ביצים ולא מוצרי חלב. כנראה לא חכם... בחודשים האחרונים הרגלים נרדמות לי הרבה ומזה כשבועיים יש לי דקירות כואבות כמו סיכות בכפות הרגליים. הרופאה אמרה לי שאולי חסר לי B12. התחלתי לקחת מיד צנטרום. ביצעתי בדיקות דם שבועיים אחרי שהתחלתי לקחת צנטרום כל יום גם יום לפני הבדיקה ספירת הדם תקינה המוגלובין 13.5 דומה למה שתמיד היה כ 14. ה MCV כ 89. אין ערכים מתחת לנורמה. רציתי לשאול. 1. במידה והיה חסר לי B12 ברמה שכבר גורם להתחלה של נוירופתיה ברגליים האם ה MCV היה אמור לעלות מעל הנורמה? 2. האם היתה אמורה להיות אנמיה משמעותית? 3. בדקתי B12 ויצא 410... אפילו יותר מאשר לפני 10 שנים כשהיתי אוכל בשר. האם התוצאה לא אמינה בגלל שיום לפני כן לקחתי צנטרום ובכל השבועיים לפני כן? תודה רבה

כשיש חסר משמעותי של b12 ההמוגלובין נמוך והmcv גבוה. לציין כי במעדה ויש כץגם חסר ברזל יתכן שהmcv לא יהיה גבוה. מדידה של רמת b12 לאחר נטילת כדורים המכילים b12 מושפעת מהטיפול שנלקח.

מנהל פורום המטולוגיה