חומצה פולית או מתיל פולאט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2020 | 14:17 | מאת: מבררת15

שלום, לוקחת שנים כדורי חומצה פולית (folic acid) במינון 5 מ"ג ליום בשל mthfr homocygot-elev homocystein. כיום נמצאת בתכנון הריון ונוטלת "פרנטל" שכולל בתוכו 400 מקג חומצה פולית. אמרו לי שכבר לא ממליצים על מינון כזה גבוה של חומצה פולית (5 מג) כי לא הוכח שעוזר במקרים כמו שלי, ועדיף להפסיק. רמת חומצה פולית בדם מעל 40. בנוסף בשל התוכנית להריון, נאמר לי שרצוי לקחת חומצה פולית במינון 400 מקג, אבל לא יועיל עבורי לקחת תוסף סינטתי של חומצה פולית, בשל ההבחנה שרשמתי, ושעליי ליטול בכלל כדור אחר, צורה פעילה של חומצה פולית, בשם "מתיל פולאט". האם זה נכון? ומה המינון הנדרש לקראת הריון? תודה רבה

בעיקרון כבר לא מקובל לקחת חומצה פולית במקרים של מוטציה בהומוציסטאין. לכן ניתן לקחת חומצה פולית כמקובל בהריון.

06/01/2020 | 16:06 | מאת: מבררת15

תודה רבה ד"ר על התשובה המהירה. האם במקרה שלי (הומוזיגוטית לmthfr) צריך לקחת חומצה פולית או מתיל פולאט?

08/01/2020 | 14:54 | מאת: אורח לרגע

שלום, מה שאת עושה לעצמך (ואולי גם לעוברך) זה שגעון גמור ונזק מטורף - חוסר מספק באנזים MTHFR (הומוזיגוטית ל-MTHFR) - משמעות הדבר שגופך לא ממיר ביעילות מספקת חומצה פולית סינתטית לפולאט (פולאט הוא החומר הטבעי בו גופנו עושה שימוש, זה גם מה שמצוי בטבע באופן טבעי - ומה שקרוי "חומצה פולית" זו למעשה תרכובת מעבדתית סינתטית, ששמה הינו 5,10-Methylenetetrahydrofolat, והיא שצריכה לעבור את ההמרה הנ"ל למתיל פולאט - בו הגוף יודע להשתמש). בגופך יש יותר מדי הומוציסטאין משום שהוא אינו יכול להמיר כמו שצריך את ה"חומצה הפולית" הזו -בדיוק זו שאת נוטלת במינון של 5 מ"ג. מדובר במינון גבוה מאד (!), שגם לאדם בריא מומלץ להמנע ממנו - ודאי שלאדם שיש לו מחסור באנזים הנ"ל. אנשים כמוך צריכים לנטול פולאט בלבד (ידוע גם כמתילפולאט, 5-MTHF וכולי - תגגלי). בנוסף מקובל לנטול במקביל B12 (בצורת מתילקובלמין) ו-ויטמין B6. המצב שאת יוצרת הוא שלא רק שגופך חסר את האנזים שממיר את החומצה הפולית ההיא - אלא שכשאת מעמיסה עליו כאלה כמויות עצומות - את למעשה מרעילה את עצמך ואף מסכנת את העובר שלך באוטיזם ובסכנות אחרות. ע"ע - https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4802832,00.html ממליץ לך בחום לעשות בדיקת דם במהרה לרמות חומצה פולית בדם - ולוודא שאינה מצויה בדמך מעבר לגבולות הנורמה. בנוסף יש לבדוק רמות B12, שכן נטילת חומצה פולית לאורך זמן פוגעת בספיגת B12 באותו פרק זמן. אנא ממך למדי היטב את הנושא וודאי שאת לא עושה לעצמך נזקים!

כאמור, אין צורך בטיפול ספציפי. לקחת את הטיפול הסטנדרטי שנוטלים בהריון.

מנהל פורום המטולוגיה