הרופא אבחן לי פוליציטמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/12/2019 | 21:50 | מאת: יוסי

המוגלובין משחק כל פעם הכי נמוך היה 16.8 והכי גבוה 18.6 ,המוטקריט גם משחק 55 40 גם הmchc גם משחק 33.8 ומגיע גם ל35.3 וגם הrdw_sd הכי הרבה 38.3 ,הברזל גם משחק פעם גבוה פעם נמוך וגם הb12 פעם אחת היה נמוך אבל הוא כמעט תמיד גבוה , Erythropoietin גם משחק הכי נמוך 5.4 והכי הרבה 9.7 ,המוטולוג שלח אותי גם לבדיקת שינה ובדיקת jak2 ויצא שלילי ,אני כבר מיואש לא יודע מה לעשות הוא אמר שזה לא מצב מסוכן ולתרום דם אבל מדא לא מסכימים בגלל הפוליצטמיה ,הבנתי שיש שתי jak2 יש גם exon12 ,מה עושים במצב כזה מה עלות של בדיקת מח עצם פרטית אני כבר מיואש מה את ממליצה לעשות?

קשה לענות בלי להכיר את הפרטים המלאים. בעיקרון אם מוטציה בjak2 ורמת אריתרופאטין תקינות, הסיכון לפולצטמיה ורה נמוך. בדיקות משלימות הן מוטציה באקסון 12 ובדיקת מח עצם-אך לא תמיד זה הכרחי. פולצטמיה שאינה פולצטמיה וורה לרב אינה דורשת טיפול ספציפי. לעיתים אם יש סמפטומים ו/או המוגלובין גבוה מאד, עושים הקזות.

מנהל פורום המטולוגיה