ET - עם עליה חדה בכמות הטסיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/11/2019 | 20:32 | מאת: ענת

שלום רב, בת 40, יש לי ET וערכי הטסיות עלו באופן חד בשנה האחרונה מ 800K ל 1,400K. אני מרגישה ירידה משמעותית באיכות החיים- סחרחורות כל הזמן, נימולי רגליים וידיים, כאבי ראש, עייפות קשה. ההמטולוגית שלי סבורה שאם לא יהיה שינוי , כדאי להתחיל בטיפול. הציעה הידראה (בעדיפות ראשונה) או אגרילין. עד כה לא ניתן שום טיפול. מנסה למצוא מוצא ... טיפול חלופי או דרך נוספת להתמודד עם המצב. אשמח לשמוע על אפיקים נוספים . תודה

23/11/2019 | 20:44 | מאת: ענת

אוסיף ואומר שלא עשו לי מעולם בדיקת מח העצם. כלומר הסתמכו רק על בדיקות דם ובדיקת טחול שיצאה תקינה. קיימת מוטציית Calreticulin

עליה בטסיות בפני עצמה אינה אמורה לגרום לסימפטומים. מח עצם חשוב במקרים של טרומבוציטוזיס בעיקר כדי להגדיר באופן מדוייק את האבחנה ולראות טם אין מאפיינים במח העצם שקרובים למחלקה דומה בשם מיאלופיברוזיס. עליה בטסיות בפני עצמה אינה מהווה סיבה להתחיל טיפול בהידראה או אגרילין. חשוב להבדק ע"י נוירולוג בשאלה האם הסימפטומים מהווים עדות לאירוע מוחי-במידה ויש הוכחה של אירוע מוחי, אז יש צורך בטיפול.

מנהל פורום המטולוגיה