בדיקת גנטיות קרישתיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/11/2019 | 14:22 | מאת: אריק

שלום, אני בן 36, לפני כשנה חוויתי אירוע לבבי בעקבות חסימה של 99 אחוז בעורק ראשי proxlad. ללא גורמי סיכון. הופנתי לבדיקת דם והתקבלו התוצאות הבאות: Factor 2 Mutation (Prothrombin Mutation) הטרוזיגוט Factor 5 Leiden Mutation נורמלי מה המשמעות של התוצאה בפקטור 2 - מבין זה מוטציה הגורמת לקרישתיות יתר. מה עושים במצב שכזה (טיפול תרופתי/תזונתי/ספורט)? האם הנ''ל יכול להסביר את החסימה בעורק? תודה

מוטציה בפקטור 2 בדרך גורמת לסיכון מוגבר לקרשי דם וורידים אך לא עורקייים (דוגמאת התקף לב).

מנהל פורום המטולוגיה