טרומבוציטוזיס ראשוני

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/11/2019 | 19:39 | מאת: Ana

אובחנתי עם טרומבוציטוזיס ראשוני, בת 37, טסיות בשנתיים האחרונות היו סביב 600-700 ובבדיקה האחרונה 800 , נשאית jak2 , לא התבצעה כל בדיקה של מח העצם . מטופלת באספירין. שאלותי הן: 1. האם ניתן בוודאות לקבוע את האבחנה ללא בדיקה של מח העצם? 2. קראתי מספר מאמרים מארהב בנושא ובכולן צוין שET הוא סוג של סרטן , האם זה נכון? לא ראיתי התייחסות לכך בחומרים בארץ. 3. לאחרונה החלו כאבי ראש ותחושת הירדמות בחצי פנים, נשלחתי לבדיקות נוירולוגיות וct - הכל יצא תקין. האם יכול להיות שזה כתוצאה מהמחלה? תודה רבה

מומלץ מאד לבצע בדיקת מח עצם כדי לוודא שמדובר בטרומבוציטוזיס ראשונית ולא במחלה דומה מאותה קבוצה דוגמאת מיאלופיברוזיס. טרומבוציטוזיס ראשונית היא מחלה גידולית בעלת אופי כרוני אך אינה סרטן במובן של צורך בכימותרפיה וכו... בטרומבוציטוזיס ראשונית יש סיכון מוגבר לאירועים מוחיים ויש לוודא בעזרת בדיקות נוירולוגיות שלא סבלת מאירוע מוחי-דבר שמשפיע גם על אופי הטיפול בטרומבוציטוזיס.

מנהל פורום המטולוגיה