המוגלובין גבוה,,,,,,

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/11/2019 | 19:52 | מאת: יצחק

המוטולוג עשה לי בדיקת דם והמוגלובין גבוה משחק בין 16.8 ל18 ,עשה לי בדיקת שינה לקחתי מכשיר הביתה והכל תקין עשה לי בדיקת Jak2 וגם תקין בתך הבגיקת דם היה גם erythropoietin משחק מ5.4 עד 9.7,הוא אמר לי שבגלל שאני לא נשא jak2 אין בעיה במוח עצם והוא לא יוגע ממה זה אמר לעשות כל 3 חודשיים תרומת דם,אולי את יכולה לעזור לי אני מיואד מה יכול להיות?תודה

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק. במקרים של פולצטמיה לא ברורה לעיתים בודקים מוטציה נוספת בjak2 או משלימים בדיקת מח עצם. כאמור אופי הבירור תלוי במקרה הספציפי.

מנהל פורום המטולוגיה