PT INR ןSEC מוארכים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/09/2019 | 21:06 | מאת: נגה

אני בת 49.5. בבדיקות הדם מאתמול - PT-INR- 2.12 - PT-SEC- 26.1 - PT %- 35% - בספירה, MPV 9.2 / כשבד"כ סביב 7.8 בבדיקות קודמות, PT תמיד היה בטווח הנורמלי (סביב 1). חוסר האיזון הזה בקרישיות נגרם מעצמו. לכן אין שום תרופה שאני לוקחת, שאני יכולה להפסיק, ובכך לשפר את המצב. בנוסף יש לי סימפטומים- כמו של "איבון הדם" או סטזיס ברגליים. וגם לפני 3 ימים היתה לי דליפה בכלי דם מאחורי הרשתית (בכורואיד). וזה אובחן ע"י רופאת עיניים כ central serous chorioretinopathy . המטרה היא לבדוק אם יש קשר לדליפה הזו. על מה יכול להצביע הPT המוארך ? מה עוד כדי לבדוק בינתיים תודה מראש, נגה

במקרה של בדיקה לא תקינה של תפקודי קרישה כדאי בשלב ראשון לחזור על הבדיקה. נדיר שיש שינוי בתפקודי קרישה שלא היה קודם וללא טיפול במדללי דם. במידה והממצאים חוזרים על עצמם כדאי לפנות לבירור המטולוגי על מנת לשלול חסר בפקטור או נוגדנים הגורמים לתפקודי קרישה לא תקינים.

מנהל פורום המטולוגיה